Welkom!

Joost Welten 100921#

Welkom op het weblog van Joost Welten. Mijn fascinatie voor de Franse tijd heeft geleid tot boeken als In dienst voor Napoleons Europese droom. De verstoring van de plattelandssamenleving in Weert (bekroond door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen), Met Napoleon naar Moskou. De ongelooflijke overlevingstocht van Joseph Abbeel (samen met Johan De Wilde) en Antihelden. Bijzondere levens van gewone mensen uit de tijd van Napoleon. Daarmee ben ik nog niet uitgeschreven over dit tijdvak van revolutie en oorlog. De verwondering over de Franse tijd voert me telkens naar nieuwe bronnen. In deze blog doe ik daarvan verslag.

5 gedachtes over “Welkom!

  1. Voor het artikel ‘Naamloze doden. Een tyfusepidemie onder soldaten van Napoleon’, in: Jaarboek van het Centraal Bureau voor de Genealogie 2010 (Den Haag 2010), p. 51-70 verwijs ik u hiervoor graag naar het genoemde jaarboek. Het is voor 10 euro te koop bij het CBG. U kunt het desgewenst ook lenen, want veel bibliotheken en archiefinstellingen beschikken over een exemplaar ervan.

   Like

 1. Kan ik het boek ‘Met Napoleon naar Moskou’ nog ergens aankopen?
  In onze familie ging het verhaal dat een van mijn voorvaderen als ‘pontonnier’ met Napoleon naar Moskou is geweest en dit overleefd had. In het boek ‘Napoleon’s nachtmerrie’ van Johan Op De Beeck las ik dat hij in het dagboek van Joseph Abbeel vermeld zou zijn.

  Like

  1. Geachte heer of mevrouw,
   Helaas is Met Napoleon naar Moskou uitverkocht en heeft uitgeverij Davidsfonds (die inmiddels is overgenomen door een andere uitgeverij) geen plannen om het boek opnieuw uit te geven. U kunt het werk uiteraard tweedehands proberen te kopen, of u kunt het lenen in een bibliotheek.

   Met vriendelijke groet,

   Joost Welten

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s